Vägen till Lansering

Vart får man alla idéer ifrån?

Idén till att starta SWEARE kom upp sommaren 2012 under en sommarkväll i Vinterviken, vi (jag och Per) satt och funderade på livet och framtiden. Vi bodde då i Norge på Holmenkollen men vi var i Sverige på semester. Vi hade bestämt oss för att flytta tillbaka till Sverige och behövde något att sysselsätta oss med när vi kom tillbaka, och vi behövde även någonstans att bo…

Vi bestämde att vi skulle starta ett företag tillsammans och att vi ville bosätta oss i Åre. Vi har båda ett stort intresse för sport och vi vill båda jobba med att utveckla något inom det området. Eftersom att jag är utbildad och har erfarenhet från klädbranschen så blev det enkelt att välja just att utveckla sportkläder.

Vi bestämde att vi ville nischa in oss mot en speciell målgrupp för att klara av att skapa kvalitativa produkter som passar för just den målgruppen och aktiviteterna den sysslar med.

I den här vevan så höll vi själva på att göra en svensk klassiker och därför valde vi att rikta in oss på sporterna som ingår i en Svensk klassiker. Vi bodde som jag nämnt tidigare i Norge, och i Norge är längdskidåkning extremt populärt. Samtidigt såg vi att man i Sverige börjar få ett ökat intresse för just längd. Detta gjorde att vi började med att ta fram prototyper för den grenen.

Nu är det exakt 3 år sedan vi bestämde oss för att starta SWEARE och vår första kollektion kommer lanseras i November 2015. Under de här 3 åren har vi hunnit med flera vänder av skissande, ändringar i passformen, sömnad av prototyper och testande av prototyper i olika material.

Nu är det nedräkning till lanseringen i butik och till vår egen web-shop.