Tävlingsrapport Åre trail 2016

95st entusiastiska löpare i alla möjliga åldrar deltog under lördagens lopp på de olika bansträckningarna 5km, 13km och 26km.

En fantastiskt härlig dag har resulterat i både nöjda och glada deltagare samt funktionärer som varit på plats när terrängloppet SWEARE Åre Trail avgjordes den 8 oktober. Vid start- och målområdet på Åre torg spelades peppande musik hela dagen och energin flödade både på torget och ute längs banorna.

Alla banor i SWEARE Åre trail slingrar sig i vacker fjällmiljö, men de är utmanande och tekniska samt kräver att man gillar tuffa stigningar.

Den fina hösten i Åre har gjort förutsättningarna för SWEARE Åre trail optimala, banorna går i varierad terräng vilket innebär både tuffa partier på myrar och stigar i skog och på kalfjället.  Så här sa Kristian Gustavsson som tävlar för Team Nordic Trail när han kom i mål efter sin löptur på 26km banan ”- sista Tottbacken var mördande för benen men innan dess kändes det bra. Jag var och rekade banan två veckor tidigare så jag var mentalt inställd på att det skulle blir blött och jobbigt”.

Det fina med att loppet går sent på höstkanten är att snön har börjat lägga sig på Åreskutan vilket gjorde att våra deltagare på 26km banan fick känna på snö och is under fötterna när de passerade högsta punkten på 1088 möh. Totalt har banan en stigning på 1223 höjdmeter.

Snabbast på 26km banan var André Jonsson som tävlar för Sportsgym SC med tiden 2:01:51. Andrés kommentarer efter loppet ”-det var fint men dimmigt uppe på Lillskutan och det var svårt att ligga på och hålla hög fart eftersom det var väldigt blött och lerigt på delar av banan”.

Se alla resultat här.