SWEARE ÅRE TRAIL

SWEARE Åre Trail är en löpartävling som går av stapeln i Åre den 8 Oktober. Detta blir den femte gången som loppet arrangeras, men i år i ny regi och vi hoppas ni vill förgylla denna dag med oss!

Det finns som tidigare tre olika bansträckningar att välja bland, 5 km, 13km och 26km, alla banor kommer ha start och mål på Åre torg. Utmana dig själv och kör 26km i krävande fjällmiljö eller välj en av de kortare banorna för att uppleva den härliga stämningen i spåret. Sweare Åre trail erbjuder banor där alla kan hitta en utmaning som passar för just sig.

På banorna 5km och 13km finns en klass för barn och ungdomar, från 9år upp till och med 15år.

Banorna

5km- 247 höjdmeter. Start och mål sker på Åre torg och sedan går banan upp respektive ned till Tott via Trollstigen, därefter fortsätter banan söder om Totthummeln längs Solstigen för att sedan vika tillbaka ned mot Tottens by och vidare tillbaka mot mål.

13km- 628 höjdmeter. Start och mål sker på Åre torg och sedan går banan upp respektive ned till Tott via Trollstigen, därefter fortsätter banan på led 213 upp till Sadeln och rundar Totthummeln. Banan fortsätter sedan i skogsterräng bort mot Björnen och upp på myren för att sedan gå tillbaka på samma led i skogen bort mot Tottens by och via Trollstigen till mål.

26km- 1139 höjdmeter. Start och mål sker på Åre torg och sedan går banan upp respektive ned till Tott via Trollstigen, därefter fortsätter banan på led 213 upp till Sadeln och ned i slalombackarna mot Björnen och fortsätter på vinterleden bort mot Fröå för att sedan ta av upp mot Byxtjärn och Lillådammen och vidare mot Blåstenen där leden viker av upp till Lillskutan. Därefter går banan ned via Sadeln tillbaka till mål via Tott.

Start sker mellan kl 10-11 på Åre torg. Definitiv startlista kommer närmare inpå start. Anmälan på tävlingsdagen är möjlig mot en extra avgift på 100kr.

Anmälan 5KM       Anmälan 13KM        Anmälan 26KM

PM för tävlingsdagen.

Har du frågor? Kontakta oss på aretrail@sweare.com

Vi ses den 8 Oktober!

/Lina El Kott Helander, Sanna El Kott Helander, Malin Åkerlund & Per Brännäng

 

 

Våra partners