SWEARE ÅRE TRAIL TOUR 2019

Trail running i tre dagar

SWEARE Åre Trail Tour är en helg fylld av löpning över olika distanser som går av stapeln i Åre när fjällen visar upp sig i de vackraste höstfärgerna.

Tävlingarna arrangeras i samband med Åre Höstmarknad vilket innebär att det finns massor att upptäcka denna helg!

Program

Fredag 27/9

 • 7K NIGHT RUN Start kl 20.30. – Häftig upplevelse i höstmörkret! Reflexbana som du följer i pannlampans sken. Kvällsbanan startar med en stigning på ca 300 höjdmeter från Åre by upp till Sadeln där påbörjas nedförslöpningen och banan rundar Totthummeln. Loppet har även varit en uppskattad upplevelse att genomföra som en familjeaktivitet.
 • Lördag 28/9

  • 14K MOUNTAIN
  • Start kl 10.30.

  • 24K MOUNTAIN
  • Start kl 10.00.
   Banorna går i varierad fjällmiljö och bjuder på stigningar, snabba utförslöpor och vackra vyer. Höstlöpning i Åre är synonymt med vackra färger, leriga stigar, myrmark, fjällbäckar och ibland även snö! Var beredd på tuffa, tekniska och roliga banor.

   Söndag 29/9

   • SPRINT Start kl 12.10. – En spännande sprint avslutar helgen! Deltagarna gör först upp i en kvalomgång med individuell start, sedan följer kvartsfinaler, semifinaler och i den slutliga finalen kröner vi de snabbaste dam- och herrlöparna. Är du explosiv, snabb och har uthålligheten som krävs för att ta dig ända till finalen?.
   • Touren- utmaningen med 3 lopp på 3 dagar

    För tredje året i rad bjuder vi in till SWEARE Åre Trail Tour, även kallat ”Touren”. I touren deltar man i loppen 7K NIGHT RUN, 24K MOUNTAIN och SPRINT. Vinnare av SWEARE Åre Trail Tour blir den som får bästa totaltiden efter att ha fullföljt alla lopp minus de bonusminutrar man tjänat in från SPRINT-etappen. Prispengar utgår till topp 1-3 i dam- och herrklassen.

    Har du frågor? Kontakta oss på aretrail@sweare.com

    Vi önskar alla välkomna till SWEARE Åre Trail Tour 2019!
    /Lina El Kott Helander, Sanna El Kott Helander, Malin Åkerlund & Per Brännäng

    ANMÄL DIG HÄR

    Läs Åre Trails allmänna villkor

    ÅRE TRAIL TOUR BANOR

    aretrail-7k-night-run aretrail-14k-mountain aretrail-24k-mountain
    aretrail-sprint sweare-are-trail-tour

    PARTNERS TILL ÅRE TRAIL TOUR

    trail running sweden giron-sport

    BILDER 2017

    BILDER 2018