SWEARE ÅRE TRAIL TOUR 2019

Trail running i tre dagar

SWEARE Åre Trail Tour är en helg fylld av löpning över olika distanser som går av stapeln i Åre när fjällen visar upp sig i de vackraste höstfärgerna.

Tävlingarna arrangeras i samband med Åre Höstmarknad vilket innebär att det finns massor att upptäcka denna helg!

Program

Fredag 27/9

 • 7K NIGHT RUN Start kl 20.30. – Häftig upplevelse i höstmörkret! Reflexbana som du följer i pannlampans sken. Kvällsbanan startar med en stigning på ca 300 höjdmeter från Åre by upp till Sadeln där påbörjas nedförslöpningen och banan rundar Totthummeln. Loppet har även varit en uppskattad upplevelse att genomföra som en familjeaktivitet.
 • Lördag 28/9

  • 14K MOUNTAIN
  • Start kl 10.30.

  • 24K MOUNTAIN
  • Start kl 10.00.
   Banorna går i varierad fjällmiljö och bjuder på stigningar, snabba utförslöpor och vackra vyer. Höstlöpning i Åre är synonymt med vackra färger, leriga stigar, myrmark, fjällbäckar och ibland även snö! Var beredd på tuffa, tekniska och roliga banor.

   Söndag 29/9

   • SPRINT Start kl 12.10. – En spännande sprint avslutar helgen! Deltagarna gör först upp i en kvalomgång med individuell start, sedan följer kvartsfinaler, semifinaler och i den slutliga finalen kröner vi de snabbaste dam- och herrlöparna. Är du explosiv, snabb och har uthålligheten som krävs för att ta dig ända till finalen?
    • KIDS RUN Start kl 10.00. – Barn race på sprint-banan vid Kyrklägdan i Åre by.
    • Touren- utmaningen med 3 lopp på 3 dagar

     För tredje året i rad bjuder vi in till SWEARE Åre Trail Tour, även kallat ”Touren”. I touren deltar man i loppen 7K NIGHT RUN, 24K MOUNTAIN och SPRINT. Vinnare av SWEARE Åre Trail Tour blir den som får bästa totaltiden efter att ha fullföljt alla lopp minus de bonusminutrar man tjänat in från SPRINT-etappen. Prispengar utgår till topp 1-3 i dam- och herrklassen.

     För barnen

     Fri löpning på Sprintbanan för alla barn under Åre höstmarknad. Låt barnen springa i sitt eget tempo på banan som kommer vara ca 300m lång, spring ett eller flera varv!

     Banan snitslas upp i anknytning till ordinarie start- och målområde vid Kyrklägdan i Åre by. Banan kommer vara öppen för att fritt testa på löpning under fredag eftermiddag och under lördagen. På söndagen körs ett race kl 10.00.

     Start- och målområde

     Start- och målområde kommer vara på Kyrklägdan i Åre by som är en stor gräsyta öster om Åre gamla kyrka. Här hämtar du även din nummerlapp.

     Har du frågor? Kontakta oss på aretrail@sweare.com

     Vi önskar alla välkomna till SWEARE Åre Trail Tour 2019!
     /Lina El Kott Helander, Sanna El Kott Helander, Malin Åkerlund & Per Brännäng

     ANMÄL DIG HÄR

     Läs Åre Trails allmänna villkor

     ÅRE TRAIL TOUR BANOR

     aretrail-7k-night-run aretrail-14k-mountain aretrail-24k-mountain
     aretrail-sprint sweare-are-trail-tour

     PARTNERS TILL ÅRE TRAIL TOUR

     trail running sweden giron-sport

     BILDER 2017

     BILDER 2018