SWEARE ÅRE TRAIL TOUR 2018 ÄR I MÅL

TRAILLÖPNING I ÅRE

Under helgen har andra upplagan av SWEARE Åre Trail Tour arrangerats och ca 350 löpare har kommit till Åre för att uppleva höstens fjällöpning. Tävlingarna arrangeras i samband med Åre Höstmarknad, en helg som lockar många att besöka byn. Vintern har överraskat med att dyka upp ca 3 veckor tidigare i år och detta har präglat årets löparfest.

Det har varit en spännande helg i flera anseenden, vädret har varit en tuff konkurrent för löparna på fjället samtidigt som regn och snö som har satt prägel i årets tävlingar. Ett brett deltagande med löpare från både södra och norra Sverige samt internationella deltagare från Finland, Norge, USA och Tyskland.

FREDAG

Fredagkvällen startade med kvällsloppet 7K Night Run, en bana med ca 300 höjdmeter som utgörs av den populära leden runt Totthummeln. Med hjälp av reflexer, marschaller och sin pannlampa tar man sig runt berget som i år innehåll både blöta, leriga och snöiga partier. Nere i byn ser man hur pannlampor lyser och slingrar sig som en orm runt berget. På den högsta punkten på banan tändes en brasa där löparna även möttes av spelmän som framförde musik för att peppa deltagarna inför den trixiga vägen ned för berget.

Fotograferna Petter Engdahl och Frida Berglund befann sig på berget och fångade häftiga upplevelser på bild på vägen upp där löparna sprang i regnet samt vid toppen av banan där regnet övergått till snöfall. Både vuxna och barn valde att ta sig an utmaningen att springa trots att vädret inte var på topp och i mål kom entusiastiska deltagare som varit med om en väldigt speciell löpartur. Vid målgång serverades varm sportdryck som återhämtning.

Vinnare herrar 7K NIGHT RUN

1:a Jonatan Palm, LK Gränslöst. Göteborg, Sverige. Tour-deltagare.
2:a Lars Löfgren, Ås IF. Ås, Sverige. Tour-deltagare.
3:a Sami Vaihoja. Åre, Sverige. Tour-deltagare.

Vinnare damer 7K NIGHT RUN

1:a Helena Karlsson, IFK Lidingö SOK. Ekerö, Sverige. Tour-deltagare.
2:a Alexandra Nilsson. Järpen, Sverige.
3:a Jenny Blomdahl. Östersund, Sverige.

LÖRDAG

På lördag morgon var det dags för loppen 13K Sadeln och SEAT 24K Mountain. Även denna dag var det tuffa förhållanden på fjället och deltagarna bjöds på löpning i varierad terräng med allt vad hösten har att erbjuda i fjällmiljö. Bilderna från banan talar för vilka utmaningar som deltagarna tog sig igenom; varierande temperaturer, myrmarker, hala spångar, forsande fjällbäckar, leriga stigar och ett snöklätt berg.

Vinnaren i SEAT 24K Mountain, Chistoph Lauterbach från Tyskland sa efter loppet att detta var bland de tuffaste race han deltagit i samtidigt tyckte han det var bland de roligaste och finaste banorna han sprungit.

SEAT sponsrade med en 6 månaders fri leasing på deras senaste modell Arona, den lottades ut bland deltagarna och den lyckliga vinnaren blev Felix Troberg från Åre.

Prispengarna i SEAT 24K Mountain var: 1:a 2000kr, 2:a 1000kr och 3:a 500kr och kammades hem av:

Vinnare herrar SEAT 24K MOUNTAIN

1:a Christoph Lauterbach, Adidas Terrex. Thurnau, Tyskland.
2:a Mikael Söderström, Brandkårens IF. Östersund, Sverige.
3:a Olle Olsson Bad, Hallens SK/Hallkutarna. Hallen, Sverige.

Vinnare damer SEAT 24K MOUNTAIN

1:a Helena Karlsson, IFK Lidingö SOK. Ekerö, Sverige. Tour-deltagare.
2:a Erika Christensson, KIF. Hägersten, Sverige.
3:a Evelina Bångman, Offerdals SK. Östersund, Sverige.

Vinnare herrar 13K SADELN

1:a Anders Wallenius, Vårby IK. Domsjö, Sverige.
2:a Fredrik Eliasson. Sverige.
3:a Klaes Barthelson, Terrible Tuesdays. Saltsjöbaden, Sverige.

Vinnare damer 13K SADELN

1:a Monica Lenell. Sverige.
2:a Marie Krysander, Frösö IF. Östersund, Sverige.
3:a Linnea Krainer. Sverige.

SÖNDAG

Den sista dagen började med två barnlopp, Holiday Club Kids Run 2km respektive 400m. Den populära maskoten Valle höll i uppvärmningen innan start och ca 50 barn sprang på de olika banorna som markerats ut vid Åre sjön.

På söndagen var det även DHL SPRINT som bjöd på en underhållande tävling och var sista etappen i SWEARE Åre Trail Tour.
Sprinten började med en kvalomgång på en 400m lång bana med intervallstart. De 24 snabbaste deltagarna gick vidare till kvartsfinal och därefter blev det semifinaler och slutligen den stora finalen där vi krönte både vinnare i DHL SPRINT samt SWEARE Åre Trail Tour.

Vinnare herrar DHL SPRINT

1:a Jonatan Palm, LK Gränslöst. Göteborg, Sverige. Tour-deltagare.
2:a Austin Powers, Yeah Bajbi lunk. Kristianstad, Sverige.
3:a Jonas Austad, Ogndal IL. Inderøy, Norge. Tour-deltagare.

Vinnare damer DHL SPRINT

1:a Tilde Bångman, Trångsvikens IF. Offerdal, Sverige.
2:a Vilde Austad, Inderøy IL. Inderøy, Norge.
3:a Sara Holmgren, Stockholm city Triathlon. Nacka, Sverige.

SWEARE ÅRE TRAIL TOUR

Vinnare av SWEARE Åre Trail Tour herr-klass blev Jonatan Palm, LK Gränslöst som i sammanställningen fått bästa totaltiden efter att ha fullföljt 7K NIGHT RUN, SEAT 24K MOUNTAIN och DHL SPRINT.

I dam-klassen segrade orienteraren Helena Karlsson, IFK Lidingö SOK efter att ha knipit första platsen både i 7K Night Run och SEAT 24K Mountain.

Både Jonatan och Helena är regerande mästare i touren och har tagit hem segern två år på rad! Det blir spännande att se om de kan försvara sina titlar även 2019 och då vinna SWEARE Åre Trail Tour för tredje gången.

Vi är också väldigt imponerade av två unga killar som deltagit i SWEARE Åre Trail Tour, Leo Skålén 15 år från Duved och Wille Gottlind Lodén 14 år från Sköndal. Killarna placerade sig på 11 respektive 12:e plats i tour-sammanställningen, grymt jobbat!

Vinnare herrar SWEARE ÅRE TRAIL TOUR

1:a Jonatan Palm, LK Gränslöst. Göteborg, Sverige.
2:a Jonas Austad, Ogndal IL. Inderøy, Norge.
3:a Lars Löfgren, Ås IF. Ås, Sverige.

Vinnare damer SWEARE ÅRE TRAIL TOUR

1:a Helena Karlsson, IFK Lidingö SOK. Ekerö, Sverige.
2:a Sophia Miracolo, Intaba Trail. Yxlan, Sverige.
3:a Tora Philip, Stockholm city Triathlon. Stockholm, Sverige.

Vi som arrangerat loppet tackar alla som bidragit till en fantastisk helg i Åre, tillsammans har vi möjliggjort enastående prestationer. Stort tack alla funktionärer, deltagare, supportrar, publik och sponsorer!

Vi önskar alla varmt välkomna tillbaka till SWEARE Åre Trail Tour 2019!

/Sky running tvillingarna Sanna och Lina El Kott Helander, Malin Åkerlund & Per Brännäng från SWEARE

Resultat för helgens lopp!

Resultat för sprintkvalet söndag!

SPONSORER

dhl logo Holiday club logo Åre trail tour moonlight-sponsor-aretrail oatly-sponsor-aretrail Explore Åre logotype Smart in the dark logotype Sponsor till Åre trail- Vitamin well Sponsor till Åre trail-Flowlife Logo-Gococo-compression This-is-nuts-sweden-logo aretrail-sponsor-ultimate-direction-hydration-vest helhetshalsa-sponsor-aretrail