DHL SPRINT

Snabbhet och explosivitet avgör

Under Åre höstmarknad 28-30 September anordnar vi Åre trail tour 2018

På söndag den 30/9 avslutas SWEARE Åre Trail Tour med en SPRINT-etapp och vi krönar de som totalt sett varit helgens snabbaste löpare. Det går även att anmäla dig till Sprinten som ett enskilt lopp.

DHL SPRINT genomförande

Vi börjar med en kvalomgång där alla springer en bana mellan 300-400m med intervallstart. Löpare med de 24 snabbaste kvaltiderna går vidare till kvartsfinal, därefter går de 3 främsta i varje heat vidare. Se träddiagrammet nedan för struktur.

Vinnare av SWEARE Åre Trail Tour blir den som får bästa totaltiden efter att ha fullföljt 7K NIGHT RUN, SEAT 24K MOUNTAIN samt DHL SPRINT. Total tiden baseras på sträcktiden för 7K NIGHT RUN, SEAT 24K MOUNTAIN, kvaltiden i DHL SPRINT samt avdrag för bonusminutrar i DHL SPRINT.

Kvaltiden är tiden som kommer adderas till den totala tiden i tour resultatet. Man kan intjäna bonusminuter beroende på placering i sprinten, vilket ger ett avdrag på den totala tiden i touren enligt tabell nedan. Avdragsminutrarna är baserade på placering i sprintloppet bland alla startande (gäller för alla deltagare, inte bara tour-deltagare).

Preliminärt program

Kvalomgång första start kl 11.00
Kvartsfinaler 12.30-13.00
Semifinaler 13.10-13.40
Final dam 14.00
Final herr 14.05
Prisceremoni 14.30

Anmälan

Anmälningsavgift 100kr
Gå till anmälan

Läs PM för helgens lopp!

Karta START/MÅL/NUMMERLAPPSUTDELNING

Allmänna villkor

Läs Åre Trails allmänna villkor.

Loppsponsor