SPRINT

Snabbhet och explosivitet avgör I SPRINTEN

Söndag 29/9 2019 kl 12.10

SWEARE Åre Trail Tour avslutas med en SPRINT-etapp och vi krönar de som totalt sett varit helgens snabbaste löpare. Det går även att anmäla dig till Sprinten som ett enskilt lopp.

SPRINT genomförande

Vi börjar med en kvalomgång där alla springer en bana mellan 300-400m med intervallstart. Löpare med de 24 snabbaste kvaltiderna går vidare till kvartsfinal, därefter går de 3 främsta i varje heat vidare. Se träddiagrammet nedan för struktur.

Vinnare av SWEARE Åre Trail Tour blir den som får bästa totaltiden efter att ha fullföljt 7K NIGHT RUN, 24K MOUNTAIN samt SPRINT. Total tiden baseras på sträcktiden för 7K NIGHT RUN, 24K MOUNTAIN, kvaltiden i SPRINT samt avdrag för bonusminutrar i SPRINT.

Kvaltiden är tiden som kommer adderas till den totala tiden i tour resultatet. Man kan intjäna bonusminuter beroende på placering i sprinten, vilket ger ett avdrag på den totala tiden i touren enligt tabell nedan. Avdragsminutrarna är baserade på placering i sprintloppet bland alla startande (gäller för alla deltagare, inte bara tour-deltagare).

Anmälningsavgift

Early bird till 31/1 100kr
Ordinarie 1/2-15/9 150kr
Efteranmälan 16/9-29/9 250kr

ANMÄL DIG HÄR

Allmänna villkor

Läs Åre Trails allmänna villkor.