SWEARE om Hållbarhet

Att kunna påverka alla steg i kedjan och ha möjlighet att göra medvetna val på vägen till slutprodukt är viktigt för oss!

För oss på SWEARE är varje process i tillverkningen viktig. Vi har därför valt att i första hand använda oss av tyger och material från svenska och europeiska leverantörer som arbetar med samma vision som oss när det kommer till miljö och hållbarhet. Visionen är att alltid sträva efter så lite miljöpåverkan som möjligt genom alla delmoment i framtagningen av nya produkter.

För att säkerställa kvaliteten på våra produkter har vi låtit testa tyger på ett textillaboratorium som finns i Östersund samt låtit våra ambassadörer använda prototyper ute i verkliga livet. Det har lett till att vi med säkerhet kan säga att tygerna håller den kvalitet och funktionalitet vi vill ha. Med hög kvalitet på material och sömnad kommer produkterna även få längre hållbarhet vilket i sin tur innebär mindre miljöpåverkan.

Vi producerar våra produkter på en fabrik i Haapsalu som ligger längst Estlands västra kuststräcka. Närheten underlättar kommunikationen mellan oss och fabrik och vi kan på så sätt minimera fel i produktionen och lättare säkerställa kvalitén på sömnad och finish.