Kundtjänst

Beställde du fel storlek eller färg, självklart går det bra att byta.

Vill du byta till en annan produkt eller ångrat ditt köp? Då är det bara att returnera den produkt som du vill lämna tillbaka och lägga en ny beställning.

Vi erbjuder fria returer inom Sverige utan någon tidsbegränsning! Det enda kravet är att produkterna är i oanvänt skick och att alla etiketter sitter kvar.

Följ dessa steg för att din retur ska gå så enkelt och smidigt som möjligt:

  • Packa dina produkter i samma emballage som du tog emot dina produkter i.
  • Fyll i returformuläret där du anger ordernummer och anledning till din retur och lägg den i paketet.
  • Förslut paketet genom att använda den outnyttjade tejpremsan.
  • Applicera returfraktsedeln på utsidan av paketet.
  • Lämna in paketet på ditt närmaste Schenker ombud. På www.privatpaket.se kan du hitta ett ombud nära av dig.

Så fort vi mottagit din retur behandlas den så fort som möjligt för att ditt byte eller återköp ska åtgärdas. Vi meddelar dig genom att skicka ett mail när vi hanterat din retur. Har du frågor om din retur? Hör av dig till oss på service@sweare.com.

Retur utrikes

För retur inom EU tar du kontakt med vår kundtjänst via mail service@sweare.com för på bästa sätt lösa din retur. Returer utanför Sverige bekostas av kunden.

Hos oss betalar du säkert via det sätt som passar dig bäst. Välj mellan följande betallösningar:

  • Kortbetalning VISA, MasterCard
  • Direktbetalning Swedbank
  • Faktura (faktureringsavgift 39kr)
  • PayPal

Vi levererar inom EU. Det är fri frakt på alla beställningar över 1000kr. Leveranstid är 1-6 dagar efter orderbekräftelse.

Vi har höga krav på kvaliteten på våra material och tillverkning och vi strävar efter att producera kläder som kommer att göra dig nöjd även på lång sikt. Om det finns brister i de varor du har köpt kan du göra ett garantianspråk för material- eller fabrikationsfel. Vänligen kontakta din återförsäljare som hjälper dig med en bedömning och med hur ärendet ska hanteras. Om du köpte produkten från vår webb-shop kan du kontakta oss direkt så hjälper vi dig med det.

Innan du reklamerar en produkt till oss, vänligen skicka ett mail till service@sweare.com. Skriv gärna en fullständig beskrivning av problemet, tillsammans med fullständig adress och inköpsbevis. Observera att produkterna måste vara ren när du skickar den till oss. Efter att vi fått produkten, kommer vi att undersöka om det är ett material eller tillverkningsfel eller normalt slitage.

Till övre delen