Folkfinansiering på Åre Lokalkapital

Förra våren gjorde vi en crowdfunding-kampanj på Fundsurf (nu mera Rallygate) där vi samlade in ambassadörer som var villiga att betala en slant för att få testa våra produkter ett år innan alla andra. Vi tyckte att det blev väldigt lyckat så när vi tittade på hur vi skulle få in mer kapital till verksamheten ville vi göra en ytterligare crowdfunding för att stärka sälj-organisationen samt möjliggöra en större produktion till nästa säsong.

Åre lokalkapital (ÅLK) blev det naturliga valet då vi vill ha stark förankring till det lokala i Åre och då vi gillar nya grejer. Vi tyckte att det var spännande att få göra en investeringskampanj på ÅLK som ett av de första investeringsobjekten. Vi har fått varit med att bidra till utvecklingen av investeringsplattformen och vi har jobbat tätt tillsammans med ÅLK:s VD Jörgen Andersson under en längre period. Vi känner oss väldigt nöjda med den kampanj som nu har startat.

I kort så består kampanjen av två olika huvuddelar. En del där du kan göra förköp av produkter eller köpa presentkort till vår webshop samt en del där du kan satsa pengar i bolaget och få avkastning när vi gör vinst.

Men som alla pilotprojekt så går det inte spikrakt… Av olika tekniska anledningar har vi fått avvakta under sommaren (kanske borde lägga till ” ” runt sommaren med tanke på vädret hittills…) med att öppna upp för transaktioner. Men i skrivande stund så är det nu endast några kosmetiska justeringar som ska göras innan vi kan ta emot inbetalningar. När du läser detta så får vi hoppas att allt är klart! Kampanjen ligger live på lokalkapital.se och det går bra att klicka runt och läsa om oss och de olika erbjudandena. Kampanjen kommer pågå till sista september eller tills vi har fått in 2 miljoner, som vi har satt som ett tak.

Vi ser fram emot en spännande kampanj där vi hoppas att du vill vara med och bidra och ta möjligheten att få avkastning när vi lyckas!