Höjdkurva-23km-MOUNTAINSEAT_Ibiza_instagram_2017-09-14SEAT_Ibiza_trail_2017-09-14_2Karta-Åre-trail-23KM

SEAT 23KM MOUNTAIN

500 kr

SEAT 23km Mountain är banan med 1223 höjdmeter och den bjuder på en utmanande bansträckning och går i varierad terräng kring Åreskutan med start och mål i Åre by.

OBS! Välj fraktmetod i kassan: Hämta ut på plats

Anmälan på tävlingsdagen är möjlig mot en extra avgift på 100kr.

För att värna om miljön kommer vi inte ha pappersmuggar vid vätskestationerna. Vi uppmanar deltagare att ta med egen vattenflaska eller mugg som ni kan fylla på vid start- och målområdet eller vid vätskedepåerna längs banan.

Start söndag 1/10 kl 9.00
 
Delta i loppet SEAT 23KM MOUNTAIN och var med i utlottningen av 6 månaders GRATIS leasing av nya modellen SEAT Ibiza.

Prispengar att tävla om för dam och herr klassen!
1:a 200€
2:a 100€
3:a 50€

Nollställ

Produktbeskrivning

SWEARE Åre Trail Tour är en helg fylld av löpning över olika distanser som går av stapeln i Åre den 29 september-1 oktober 2017. I år arrangeras tävlingarna i samband med Åre Höstmarknad vilket innebär att det finns massor att upptäcka denna helg!

En nyhet i år är att man kan delta i flera av loppen och vara med att tampas i SWEARE Åre Trail Tour. För att vara med i sammanställningen ska du delta i loppen 7KM Night Run, Holiday Club 2KM Sprint och SEAT 23KM Mountain, för tour deltagare bjuder vi på anmälningsavgiften för sprint-etappen. Fina priser väntar de som ställer upp!

Nytt lopp för i år är 7KM Night Run som inleder helgen på fredagskväll. En reflexbana som går från Åre by upp till Sadeln och runt Totthummeln. Så ta med pannlampan och kick-starta helgen med en genomkörare!

De andra nyheterna är Holiday Club 2KM Sprint samt Holiday Club Kids Run 2KM som anordnas på lördagen. Banan är densamma för båda loppen och utgår från Holiday club och går längst strandpromenaden vid Åre sjön.

På söndag förmiddag går starten för loppen 13KM Sadeln samt SEAT 23KM Mountain.

Boka boende hos vår samarbetspartner Holiday Club och bo centralt i Åre under Höstmarknaden! Boka här!

Markägarna informerar att älgjakt kommer att pågå på fjället fram till den 25 september innan loppen arrangeras samt att den påbörjas igen den 9 oktober. Var uppmärksam om detta om ni vill testa banorna innan eller efter loppen genomförs. Läs mer!

Tänk på att vara ute i god tid innan start på grund av att det är svårt att hitta parkering centralt under Åre Höstmarknad.

Vi önskar alla välkomna till SWEARE Åre Trail Tour 2017!

Har du frågor? Kontakta oss på aretrail@sweare.com

Banan

Start och mål i Åre by, sedan går banan upp respektive ned till Tott via Trollstigen, därefter fortsätter banan på led 213 upp till Sadeln och ned i slalombackarna mot Björnen och fortsätter på vinterleden bort mot Fröå för att sedan ta av upp mot Byxtjärn och Lillådammen och vidare mot Blåstenen där leden viker av upp till Lillskutan. Därefter går banan ned via Sadeln och tillbaka till mål i Åre by.

Den totala sträckan har uppmätts till 23,5km och 1223 höjdmeter.

 

Startlista och Resultat

Gå till Startlistor!

Regler och Säkerhet

Obligatorisk utrustning

 • Mobiltelefon med nödnummer sparat
 • Nummerlapp

Rekommenderad utrustning

 • Första förband
 • Vantar, mössa och ullstrumpor
 • Vätska
 • Vindtät jacka

Allmänna regler

 • Inget skräp får lämnas längs banan, ertappad nedskräpning leder till diskvalifikation. Allt “skräp” skall tas med till mål.
 • Support är tillåtet vid vätskestationerna men inte längs med banan.
 • Om tävlande bryter tävlingen, måste detta meddelas vid närmaste bemannade vätskestation eller till tävlingsledaren på mobilnummer som tävlande får vid upphämtning av nummerlapp.
 • Vid ev. olycka eller sjukdomsfall är du som medtävlande skyldig att på bästa sätt hjälpa den/dem som är i nödsituation.
 • Deltagande sker på egen risk och tävlande måste ansvara för att denne har  lämplig försäkring.
 • Anmälan är inte avbokningsbar.

Partners & Sponsorer