Åre längdforum

Initiativ för att stärka längdskidåkningen i Åre kommun

Den 23 maj 2014 hade Åre längdforum sitt första möte. Sedan dess har vi haft 5 träffar där vi har diskuterat längdskidåkning i Åre kommun och hur den kan stärkas.

Vi tog initiativ för drygt ett år sedan att kalla till en träff som vi valde kalla Åre längdforum. Vi ville träffa likasinnade som gillar längdskidor och är aktiv på något sätt inom längd i Åre kommun. Intresset var stort och idag är vi ett 30-tal personer i gruppen. I gruppen ingår bl.a representanter från Åre kommun, Åre skidgymnasium, Turistbyrån, Visitåre, Åre destination, Skistar, Björnens skidcenter och representanter från destinationer mellan Vålådalen i söder till Kålåsen i norr och Järpen i öster till Duved i väst. Även representanter för skidlopp är med i gruppen så som Årefjällsloppet, Åre XCO och Åre Swix open.

Några saker som vi har lyckats skapa eller aktiverat från gruppen är tex:
– Skapat facebookgruppen Längdskidåkning i Åre kommun för a skapa ett forum för allmänheten att diskutera längd i kommunen samt ge tips om var det är bäst för dagen att åka.
– Visitåre har under året gjort ett stort jobb med att skriva om våra olika längddestinationer i kommunen.
– Åre destination jobbar på ett system som ska visa vart det finns längdspår samt uppdatering av spårdragning.

Vi hoppas på att gruppen ska ge fler positiva synergieffekter genom att nya samarbeten kan skapas och generera nya spännande längdprojekt!

Låter det som du skulle passa in i Åre längdforum? Om du är en kommersiell intressent av något slag till längdskidor i Åre kommun så är du det garanterat! Kontakta mig så blir du inbjuden till nästa möte!