Ambassadörer

Vi på SWEARE strävar efter att ha så bra och nära kontakt med våra kunder och användare som möjligt. Vi har därför valt att jobba med ambassadörer. Vi har ambassadörer med olika bakgrund och intressen, några är glada motionärer och andra satsar mot en speciell utmaning och vissa satsar på elitnivå.

CROWDFUNDING

I uppstaren av SWEARE lanserade vi under 2014 en crowdfundingkampanj där man kunde förköpa produkter för att hjälpa oss testa de första prototyperna. Det ledde till att 60-talet personer under utvecklingsfasen har använt och gett oss feedback på produkterna. Det har i sin tur lett till finjusteringar på plaggen för att ytterligare säkerställa kvaliteten.

ANDY- TRAIL RUNNING

På senare dar har Årebon Andy funnit sin träningsform i terränglöpningen, han har även hittat tävlingsmänniskan i sig själv och ställer sig gärna på startlinjen i olika typer av trail running lopp.

Sanna & Lina El Kott-Trail running

Löpar-tvillingarna från Östersund som numera bor i Åre har hela Åreskutan som träningsplats. Systrarna tävlar både i Sverige och internationellt och sommaren 2017 vann de det prestigefulla sju dagar långa etapp-loppet Transalpine run.

BJÖRN NORMARK- TRAIL RUNNING

Orienterare sedan barnsben som gillar att utmana sig själv på längre distanser, gärna till fots eller på cykeln. Björn ställer helst upp i bergs- eller traillopp där fokus är på upplevelsen och utmaningen.

Sven Wirén-Polarhund

Tillsammans med sina två polarhundar tävlar Sven långdistanslopp i utmanande fjällterräng. För att bli framgångsrik i draghundssport krävs uthållighet från både hundar och förare eftersom distansen är 160km och tiden går upp mot 17h innan de når mållinjen. Sven har vinster i Polardistans från 2012 och 2014, nu siktar han på vinst på VM 2017 som avgörs på hemmaplan i Sverige.

Alicia Persson

Alicia är en av Sveriges framtida skidåkare som nu drillas på skidgymnasiet i Åre. Hon kommer från Stöde, en by utanför Sundsvall där hon upptäckte skidåkningen redan som liten. Alicia är en tävlingsmänniska som alltid vill prestera på topp vilket har resulterat i att hon på tävlingar fightas med de allra bästa i sin åldersklass.

Anders ”Järnmannen” Olsson

Sedan 1995 har Anders Olsson varit förlamad från midjan och nedåt och har dessutom knappt femtio procents lungkapacitet kvar efter att han råkat ut för en skada. Efter många tunga år av medicinering blev Anders under 2002 utmanad av en vän som gav honom livsgnistan tillbaka och det blev även starten på en imponerande idrottskarriär. Anders innehar guldmedaljer i Paralympics 2004 & 2008 i handikappsimning. Anders har även genomfört många distanslopp i bland annat längdskidor och triathlon. Han har genomfört Vasaloppet, Öppet spår och Nordenskiöldsloppet på kälke där han stakar sig genom loppen.

Johanna Skalman- Skidcoach

Med ett par skidor under fötterna trivs Johanna som bäst, i Hudiksvall tävlande hon som barn tills hon kom upp på elitnivå som junioråldern. Efter avslutad elitsatsning har hon fokuserat på utbildning och kombinerar det med att dela med sig av sina kunskaper som skidcoach. På hennes kurser kan man få lära sig teknik inom både skate och klassiskt och inte minst uppleva glädjen till skidåkningen!

ALLAN EVERUM- ÄVENTYRARE

Utmaningar är Allans stora passion, hans driv ligger i att utsätta sig för krävande aktiviteter som testar kroppens fysiska och mentala barriärer. Han vill genom sina erfarenheter motivera andra att utmana sig själv och sin fysisk förmåga. Allan utövar och tävlar i många olika grenar i långdistansform, han har bland annat genomfört tävlingar såsom Åre extreme och Iron man samt tävlat multisport i Swedish adventure racing series. 2016 åkte han Nordenskiöldloppet som är ett 220km långt Ultralopp för längdskidåkare som går ovanför polcirkeln med målgång i Jokkmokk.