3 LOPP PÅ 3 DAGAR

SWEARE Åre trail Tour 2019

FREDAG 27/9

7K NIGHT RUN är ett lopp som genomförs på en reflexbana som går från Åre by upp till Sadeln ca 300 höjdmeter och runt Totthummeln. Med pannlampans ljus följer du reflexskyltarna upp på berget och ned i skogsterrängen för att sedan komma tillbaka till Åre by.

LÖRDAG 28/9

24K MOUNTAIN är banan med 1223 höjdmeter och den bjuder på en utmanande bansträckning och går i varierad terräng kring Åreskutan med start och mål i Åre by. Banan går upp till Tott via Trollstigen, därefter fortsätter banan på led 213 upp till Sadeln och ned i slalombackarna mot Björnen och fortsätter på vinterleden bort mot Fröå för att sedan ta av upp mot Byxtjärn och Lillådammen och vidare mot Blåstenen där leden viker av upp till Lillskutan. Därefter går banan ned via Sadeln och tillbaka till mål i Åre by.

SÖNDAG 29/9

SPRINT-etappen avslutar SWEARE Åre Trail Tour och vi krönar de som totalt sett varit helgens snabbaste löpare.

Vinnare av SWEARE Åre Trail Tour blir den som får bästa totaltiden efter att ha fullföljt 7K NIGHT RUN, 24K MOUNTAIN samt SPRINT. Total tiden baseras på sträcktiden för 7K NIGHT RUN, 24K MOUNTAIN, kvaltiden i SPRINT samt avdrag för bonusminutrar i SPRINT.

Kvaltiden är tiden som kommer adderas till den totala tiden i tour resultatet. Man kan intjäna bonusminuter beroende på placering i sprinten, vilket ger ett avdrag på den totala tiden i touren enligt tabell nedan. Avdragsminutrarna är baserade på placering i sprintloppet bland alla startande (gäller för alla deltagare, inte bara tour-deltagare).

Obligatorisk utrustning 24K MOUNTAIN

 • Mobiltelefon och nödnummer till tävlingsledare inlagt
 • Nummerlapp
 • Första förband
 • Vindtät jacka
 • Rekommenderad utrustning 24K MOUNTAIN

  • Vindbyxa, vantar, mössa och ullstrumpor
  • Vätska och vattenflaska för att fylla på vid vätskestation eller i fjällbäck
  • Anmälan

   Anmälningsavgift
   Early bird till 31/1 750kr
   Ordinarie 1/2-15/9 900kr
   Efteranmälan 16/9-27/9 1150kr

   ANMÄL DIG HÄR

   Allmänna villkor

   Läs Åre Trails allmänna villkor